در تمام سالهای ناموجودیت موزهی گرافیک ایران، بسیاری از بنیادها و موسسات و افراد، بنا به ضرورت شغلی و معیارهای خود به گردآوری و نگهداری آثار و اسناد طراحی گرافیک ایران پرداختهاند که کنار هم قرارگرفتن این آرشیوها در چشماندازی نمادین و ایدهآل، مجمعالجزایر موزههای طراحی گرافیک ایران را میسازد. ممکن است بسیاری دیگر از آرشیوها نیز قابلیت این خوانش را داشته باشند اما در این مجال به ذکر چند نمونه اساسی بسنده شده است.
موزههای امروزی پدیدههایی ناشی از دیدگاه روشنگری قرن هجدهمی هستند که قطعات پر اهمیت تاریخی را از دسترس خواص در معرض دید و دسترس عموم قرار داد. با این نگاه موزهها وظیفهی گردآوری، نگهداری و مرمت، مطالعه، قرار دادن در بستر تاریخی و تولید دانش از قطعات هنری، فرهنگی، تاریخی و علمی را بر عهده دارند.
موزههای ايران در گام نخست
تاسیس نخستین موزههای رسمی در ایران مانند موزهی ایران باستان در ۱۳۱۶ و تبدیل کاخها به موزهها، عمدتاً به دوران پهلوی اول باز میگردد که بارقههایی از نگاه تجددخواهانهی زمانهی خود را در بردارد. در دهههای ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ با گسترش دیدگاه هویتجوی ایرانی و اقتصاد شکوفای نفتی، موزههای پُر اهمیتی مانند موزهی نگارستان، موزهی رضا عباسی، موزهی صنعتیزادهی کرمان، موزهی هنرهای معاصر تهران و موزهی فرش به مجموعهموزههای نوظهور ایران افزوده شد...
بیشتر >