ناشران کتابهای طراحی گرافیک، دو گونه کتاب منتشر میکنند؛ کتابهایی که به چاپ مجموعه آثار از یک نفر یا موضوع و یا رویداد اختصاص دارد و کتابهایی که جنبهی تئوری دارند، خواه آموزشی باشند و خواه دربارهی مسائل بنیادین مانند فلسفه یا معنای طراحی گرافیک. کتابهایی هم هستند که بیان تجربهها یا دستاوردهای شخصی طراح گرافیکاند. این کتابها هم از آنجا که جنبهی آموزشی دارند، میتوان آنها را جزو دستهی دوم به حساب آورد.
در دو دههی اخیر با رشد بسیار زیاد مراکز آموزشی طراحی گرافیک و روانه شدن انبوه دانشآموختگان به جامعه از یک سو و از سوی دیگر دستیابی آسان دانشجویان و استادان به اطلاعات و آخرین آثار خلقشدهی طراحی گرافیک، روشهای آموزشی سنتی و ناهماهنگ با نیازهایِ روز جهانی، در ایران به چالش کشیده شده است.
امروزه آگاه شدهایم که روشهای سنتی و نگرشی که به طراحی گرافیک در پنج دههی پیش وجود داشته، با تعریفهای جدید از دیزاین و اهمیت نقش دیزاین در زندگی روزمرهی اجتماعی سازگار نیست. دیزاین توانسته سرزمینهای پهناوری را از آنِ خود کند که تا چند دهه پیش یا وجود نداشتند، یا از اهمیت چندانی برخوردار نبودند و یا تحت نامهای دیگری جا میگرفتند. اکنون طراحی گرافیک جزئی جداییناپذیر از زندگی اجتماعی بشر است. طبیعی است که در چنین شرایطی کتابهای فراوانی در این زمینه منتشر شود.
بیشتر >