پیش از حضور دامنهدارِ سختافزارها و نرمافزارها در تمام امور زندگی انسان ـ که دیگر بدون آنها زندگی کردن غیر قابل تصور است ـ تمام حرفهها و برقراری همه ی ارتباطات مبتنی بر قوانین فیزیک و شیمی بودند و با دخل و تصرفِ دست انسان به دستور مغز انجام میگرفتند.
بشر در طول تاریخ چندهزارسالهی خود همپای کشف قوانینِ فیزیک و شیمی و اختراع ابزارهای مکانیکی به چنان دگرگونیِ عظیمی در کرهی خاکی دست یازید که خود را سرور عالمیان پنداشت، چرا که در این گذارِ عمر درازِ تحول و توسعه آنچنان شاهکارهایی آفرید که بر این باور، فقط از دست انسان برمیآمد.
قبل از اینکه نظریههای قرن بیستمی، زبان را منشأ تکاملِ انسان بدانند، نظریهی داروین جهش انسان را در بکار بردن دست و تولید ابزار میدانست، و شاید هنوز از این باور نتوان براحتی دست شست.
چگونه می توان از حیرت در برابر آثار جاودان میکل آنژ، جیوتو، کاراواجیو، رامبراند، بنینی، داوینچی و … خودداری کرد، آنانی که با دستان توانای خود شاهکارهایی آفریدند که تصور آن هم برای انسان امروز غیر ممکن است. در این روند رشدِ دست و مغز انسان و سالها پس از اختراع بزرگ گوتنبرگ و توسعهی شهرنشینی و دگرگونی در ارتباطات و حضور پررنگ تولیداتی حرفهای به نام طراحی گرافیک ـ در طول عمر
بیشتر >